02/02/2016

Cocoa roll with banana

2


Dnes jsem si pro Vás nachystala recept na kakaovou roládu se šlehačkou a banánem, je to jedna z mých nejoblíbenějších pochoutek rozhodně ji nedělám pořád nebo pravidelně. Mám pocit, že kdybych snědla celou sama naberu aspoň sto kilo. Moje maminka nám jí dělávala a pamatuji si, že nevydržela ani do večera. Nemusí chutnat každému, nicméně já jsem ji milovala i jako malá. K čemu bych takovou roládu (bez banánu) přirovnala, tak asi k lepší a chutnější verzi mléčného řezu.

Banán jsem si tam přidala sama, nemusí tam být a může, můžete tam dát do šlehačky i jiné ovoce to je zcela na vás. Jednou se mi poštěstilo a měla jsem doma belgickou čokoládu, kterou jsem na to nalila to byla kalorická bomba, naštěstí je to už pár měsíců zpátky. Nejlepší věcí na tom je, že je za chvilku hotová což je pro mě výhodou, když syn vyžaduje pozornost.

Ingredience
korpus:
5 vajec
100g cukru (dávám třtinový)
2lž kakaa
5lž polohrubé mouky (s bezlepkovou to také jde kásně)
1/2 pečícího prášku 
náplň:
smetana ke šlehání
banán (jiné ovoce)
podle chuti cukr

Postup
Všechny ingredience smícháme dohromady, je jedno co dáte dříve co o chvilku déle, já si to míchám průběžně. V předehřáté troubě pečeme na 150°C přesně 8 minut. Necháme vychladnout.
Na náplň si ušleháme šlehačku, přidáme cukr podle chuti a ušleháme aby byla krásně nadýchaná, šlehačku rozetřeme po korpusu a na začátek přiložíme banán a zarolujeme. 

Takto je celá roláda hotová, ozdobení a dochucení už je pouze na Vás, přeji dobrou chuť. 


Vaše SAGI

2 comments:

Děkuji za Vaše komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...