19/01/2016

Gnocchi with tofu and cheese sauce

0


Dnes jsem dělala můj opravdu oblíbený oběd, od doby co jsem vyzkoušela tofu. Vždycky mi chutnali sýry, téměř všechny jím, ale jelikož se snažím teď nějaké to kilo hodit dolů, tak všeho s mírou. Ovšem doufám, že tento recept bude chutnat i Vám, manželi dělám se slaninou, většinou to na závěr posypu sýrem, bohužel mi chyběl v ledničce. Tento recept je opravdu jednoduchý a zvládne ho skoro každý. Noky mám kupované jelikož na domácí není moc čas, příště napravím a dám i recept na domácí noky. Takže přeji hodně štěstí.

Budete potřebovat:
tofu
olivový olej
sezamová semínka
stroužek čeneku
sůl, pepř
tavený sýr (apetito, smetanito, apod..)
smetana ke šlehání
kupované nebo domácí noky

Postup:
Jako první si nakrájíme tofu na menší kostičky, dáme do misky přidáme 1 lžíci oliv. oleje, lžíci sezamových semínek, stroužek česneku, trochu soli a pepře (podle chuti) všechno zamícháme a chvilku necháme.


Mezitím si začneme dělat noky, pokud máte kupované máte o práci méně a postupujte podle návodu, hotové noky ať už kupované nebo domácí poznáte, že vyplavou.


Připravené tofu dáme na rozpálenou pánvičku a počkáme až bude zlatavé. 


Zalijeme smetanou a necháme smetanu ohřát, poté přidáme tavený sýr a za občasného míchání kontrolujeme, zda už je sýr roztavený.


Kdo bude chtít může smíchat noky s omáčkou dohromady. Já si dám pár noků na malý talířek a zaliji omáčkou. Můžeme přizdobit podle svých možností, já nejčastěji dávám strouhaný sýr. Jídlo vám zabere přibližně 20 minut.

Přeji dobrou chuť



Vaše SAGI

0 komentářů:

Post a Comment

Děkuji za Vaše komentáře.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...